Здравейте, мили хора. Искам да споделя с вас моята история, защото

...
Здравейте, мили хора. Искам да споделя с вас моята история, защото
Коментари Харесай

Брат ми се увълчи – иска всички наследствени имоти само за себе си

Здравейте, благи хора. Искам да споделя с вас моята история, тъй като се надявам, че по този начин ще ми олекне. През последните месеци доста ми се насъбра и нуждая се да излея душата си.

Преместих се да пребивавам в Испания преди повече от 20 години. С моя мъж – също българин, създадохме семейство и имаме две прелестни деца.

Слава на Бога, здрави сме, работим и нищо не ни липсва. Главоболията започнаха преди към половин година, когато си отиде татко…

Мама не е измежду нас от близо две години. Брат ми, който живее в близкия град, внезапно реши, че всички парцели на село му се поставят по право.

Първоначално бях шокирана от наглото му държание, след това се пробвах да поговоря с него, само че без резултат.

Все ми повтаря, че аз съм в чужбина от 20 години и той се е грижил повече за родителите ни и това му дава право да наследи всичко – двуетажната къща с големия двор и няколко ниви.

Лошото е, че има и документи, съгласно които той наследява всичко.

Не мога да си изкривявам душата, той се е грижил за нашите повече до момента в който бяха живи.

Аз се прибирах по празници и за към един месец всяко лято. Не имам вяра обаче мама и баща да са оставили всичко на брат ми, а за мен – нищо. Все си мисля, че Асен е фалшифицирал всичко и по тази причина в този момент водим тази грозна битка…

Не ме разбирайте неправилно, не съм опряла до тези пари, само че въпросът е кардинален. Този човек дотам се увълчи, че желае още и още…

Има няколко сполучливи бизнеса, пари не му липсват, разрешава си доста неща. Аз съм щастлива, че той е сполучлив, че има финансова опция, само че не разбирам защо ги натрупа.

Вярно е, че жена му има потребност от повече средства… Тя е от тези “кифли ”, които не обличат една и съща дреха два пъти. Няма и един ден трудов стаж и живее на негов тил.

Двамата имат едно дете и то, горкото, вижда повече бавачки, в сравнение с личните си родители.

Преди няколко седмици открих непокътнат юрист и мисля да си диря правата!

Първоначално си споделих, че няма смисъл да си унищожавам нервите, само че от кое място накъде някой ще вземе храната от моята паница?!

Това, че пребивавам в чужбина, не значи автоматизирано, че съм милионерка.

Да, имам пари, само че в последна сметка съм се потрудила крепко за тях. И за всяко нещо, което съм си купила, съм се лишила от друго – я от фамилна почивка на екзотични места, я от сън, я от нещо друго.

Искрено се надявам да му пристигна акълът и да се сдобрим, само че едвам ли… Явно единствено аз съм си мислела, че сме си близки, просто тъй като сме родственици.

Все отново се надявам всичко да се подреди по допустимо най-хубавия за всички ни метод!

Милена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР